Niet gokken maar kiezen

Niet gokken maar kiezenNa een school- of studiekeuze onderzoek bij Qpps beschik je over deskundige en uitgebreide informatie om de juiste school- of studiekeuze te maken. We gebruiken testen van de hoogste kwaliteit. Onze testen geven je een duidelijk beeld van de belangrijkste succesfactoren voor het goed afronden van een studie. Zo is je aanleg/intelligentie heel belangrijk voor de te maken keuze. We bekijken niet alleen je niveau, maar vooral hoe jouw aanleg is opgebouwd en hoe de diverse aanlegfactoren met elkaar in verband staan. Ben je sterker in redeneren of ben jij meer iemand die van feitenkennis houdt, ben je meer taalkundig onderlegd of wiskundig? Naast je aanleg is ook je motivatie van groot belang voor het welslagen van een opleiding. We onderzoeken uitgebreid welke factoren jou motiveren en brengen situaties in beeld waarin jij het best presteert. Tenslotte besteden we aandacht aan je interesses, vanzelfsprekend ook van groot belang bij je studiekeuze.


Nadat je de testen online hebt gemaakt, ontvang je van ons deskundige en persoonlijke feedback, waardoor je in staat bent een weloverwogen keuze te maken voor een opleiding of een vervolgstudie.Meten is weten

Op basis van het door Studiekeuzelimburg ontwikkelde Studieloopbaanwerkboek werk je aan opdrachten die je inzicht geven in jouw persoon en je wordt aan het werk gezet om mogelijke studies diepgaand te analyseren.


Iedere Studiekeuze Coaching begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou, waarbij je ouders ook welkom zijn. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat jouw vraag is en hoe Studie Coaching wordt vormgegeven om je tot een verantwoorde keuze te laten komen. Met Studiekeuze Coaching komen je wensen, persoonlijkheid en kwaliteiten naar voren. Op basis van onze kennis van de studiemarkt matchen wij jouw interesses met een ruime waaier van opleidingen. Met deze eerste selectie van studies ga je aan de slag. Je ontdekt wat deze studies inhouden en zoekt er een aantal uit die je het meest aanspreken. Deze onderzoek je nader: wat zijn mogelijke specialisaties en wat zijn de toekomstmogelijkheden? Dit doe je onder andere door onderzoek op internet, goed voorbereide bezoeken aan open dagen, interviews met studenten die deze opleiding al volgen en beroepsbeoefenaren.


Wij ondersteunen je hierin door ons relatienetwerk ter beschikking te stellen. Zo groei je stap voor stap toe naar die ene studie die het beste bij jou past. Het traject bestaat doorgaans uit drie á vier gesprekken, duurt zo’n drie weken tot vier weken en eindigt pas als jij jouw studie hebt gevonden.


Studiekeuze Coaching


In drie á vier gesprekken naar je juiste studiekeuze.

Test je aanleg met de Differentiële Aanleg Test

Het woord zegt het al. Differentieel geeft de verschillen aan in je aanleg om te leren. Ben je geboren met  meer aanleg voor taal of ben je iemand die beter met cijfers of gegevens is. Dit is belangrijk om te weten als je voor een studiekeuze staat of in een nieuwe baan start. Maar net zo belangrijk is het om te weten hoe je deze aanleg tot nu toe in je leven hebt ontwikkeld. Hoe sterk is je rekenvaardigheid of je woordenkennis.

Test je interesses met de Amsterdamse Beroepen Interesse Vragenlijst

Er zijn door de jaren heen al diverse beroepsinteresse testen bedacht en ontwikkeld. Vele ervan vind je ook op internet. Het probleem van de meeste van deze beroepskeuze testen is vaak dat ze te compact zijn, waardoor een te weinig genuanceerd beeld ontstaat. Tevens vergelijken de meeste van deze testen jouw antwoorden niet of onvoldoende met die van de door jou gekozen vergelijkingsgroep.

Test je interesses met de Beroepen Interesse Test

De BIT helpt je bij de bevestiging van een opleidings- of beroepskeuze of bij het afwegen van alternatieven. Het is vooral van waarde om erachter te komen waarom je niet lekker in je vel zit op school, je beroep of je werkomgeving.